Villa del Arte Galleries exposa per segona Barcelona de manera individual l’obra de l’artista holandès Christiaan Lieverse (Utrecht, 1971). L’exposició “Mist” s’inaugurarà el 31 de juliol i es podrà visitar fins a l’1 de setembre de 2014. Lieverse envolta les seves obres d’un aura misteriosa i etèria que hipnotitza l’espectador instant-lo a desentranyar la història que amaguen.

Amb un esperit artístic que destil·la altes dosis de personalitat, el traç de Lieverse es deixa atrapar pels blancs i els negres i per les infinites tonalitats grisenques que impregnen les peces d’un aire enigmàtic, subtil i volàtil. Gràcies a aquesta puresa cromàtica, el gest i la mirada emergeixen en el llenç assumint tota la força narrativa. Prescindir del color és, per a Lieverse, obrir el sentit de l’obra, permetre que aquest flueixi lliurement apel·lant a l’espectador perquè el desxifri: “Quan pinto, no vull que els colors distreguin. Deixo que la imatge agafi la seva forma en blanc i negre... Per a mi, es tracta de sentir l’obra, d’empatitzar amb ella. El focus d’atenció roman sempre en la història que narra l’obra, en allò que ens vol explicar, qüestionar o revelar”

A “Mist”, Lieverse continua explorant els racons de la psique dibuixant allò misteriós i allò fascinant de l’esperit humà. Presentant un fons difús o ometent-lo completament, la figura pintada es fa inevitablement present i tota l’atenció recau sobre aquesta. Les figures femenines de les peces que composen l’exposició semblen estar envoltades d’una boira gairebé impalpable. És aquest halo indefinit, incert i a vegades contradictori el que forja la identitat de les obres deixant-les lliures d’interpretació. És en el sentir de l’observador on resideix la clau per a desxifrar l’enigma que ens planteja cada obra.

Entre les obres exposades, es troben tres peces pertanyents a la col·lecció Hybrids, una sèrie que combina allò animal i allò humà reproduint bells rostres femenins creats digitalment mitjançant fotografies de diferents models, generades per simetria especular i usant “Phi” per representar “la proporció divina”. La imatge resultant es reproduïda sobre pell de vaca i posteriorment es pinta. Un exercici artístic que indaga en la bellesa jugant amb el contrast entre la perfecció humana i la tosquedat animal. Aquestes obres són fruit d’un procés de recerca per part de l’artista per trobar nous llenguatges pictòrics que li permetin donar forma a les seves idees.

Christiaan Lieverse està representat per Villa del Arte Galleries. Les seves obres es troben en nombroses col·leccions privades i el gran reconeixement rebut ha portat a l’artista a exposar a galeries d’Holanda, Espanya i Estats Units. Ha participar en prestigioses fires Internacionals com ara India Art Fair (Índia), Art Hamptons (EEUU), Asia Contemporary Art Fair (Hong Kong), Contemporary Istanbul (Turquia), Worlds Apart Singapore (Singapore), LA Art Show (EEUU), Scope Miami Beach (EEUU) o Art Beirut (Líban).

Galería Villa del Arte

Barcelona Art galleries S.L
Calle Tapineria, 39
Barcelona 08002 España
Tel. (+34) 93 2680673
info@villadelarte.com
www.villadelarte.com

Horarios

Todos los días de 10h a 23h

Imágenes
  1. Christiaan Lieverse, Hybrid M.I2, 200 x 200 cm, diagonal. Mixed media on canvas
  2. Christiaan Lieverse, Manganese oxide, 140 x 120 cm, limited edition, mixed media on canvas
  3. Christiaan Lieverse, Zybrid N.A1, 200 x 200 cm, diagonal. Mixed media on canvas
  4. Christiaan Lieverse, Mist, 200 x 240 cm, Original piece, mixed media on canvas
  5. Christiaan Lieverse, Hemera 220 x 240 cm (diptych). Mixed media on canvas
  6. Christiaan Lieverse, Et aprŐs, 90 x 165 cm, limited edition, mixed media on canvas